Módszerem

A karrier coaching és karrier tanácsadás határán helyezkedem el, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ezzel a módszerrel tudom leginkább az ügyfeleimet támogatni.

A coaching szemléletét, és kérdezés technikáját alkalmazom, azonban a 10+ éves HR fejvadász tapasztalatomat nem tudom (és nem is akarom) kukába tenni, tehát ha kell  átbeszéljük a munkaerőpiaci trendeket, megnézzük, hogy a te erőforrásaidat hogyan tudod a legjobban kamatoztatni. 

Amikor azt érzem, hogy a kérdéseim által a nézőpontváltás támogat téged a legjobban akkor a coaching kerül előtérbe, ha viszont az elakadásodon egy kis löket, vagy ötletelés segítene, akkor jöhet a karrier tanácsadás.

A két módszerből gyúrtam egy módszert a metszéspontok mentén, ami által sok ügyfelem találhatja meg önmagát a munka világában.

A közös munka során, ha beleteszed te is az energiáidat, biztos vagyok benne, hogy erősödik az önbizalmad, az önértékelésed, és rá tudsz nézni egy másik szemüvegen át az elakadásaidra. Előhozzuk az erősségeidet, és megtanulod, hogyan tudod ezt a legjobban képviselni. Valamint megnézzük, hogy miben szeretnél fejlődni.

Ha viszont egy pici löketre vágysz csak, vagy pár elgondolkodtató, vagy gondolatindító kérdésre, arra is van módod, ne aggódj. 

A visszajelzések alapján pedig azt tapasztalom, hogy a két módszer esszenciáinak az együtt működtetése egy szuper hatékony, célorientált, és legtöbbször gyors eredményre vezető támogatást tud adni neked.

Hogyan képzeld el a közös munkát?

Amennyiben maradtak benned kérdések, vagy beszélgetni szeretnél arról bővebben, hogy miben tudlak támogatni, akkor foglalj időpontot egy 15 perces díj-, és kötelezettségmentes felderítő konzultációra, ahol minden felmerült kérdésedre, és kételyedre megpróbálok választ adni.

A közös munka cél-, és eredményorientáltan fog zajlani, hiszen számodra is az a jó, ha a végén elkezd tisztulni az utad, összeraksz egy stratégiát, ami mentén elindulhatsz a karrier elakadásod gödréből.

Nem leszek számodra léleksimogató, egy helyben totyorogtató (közösen sajnálkozó) tanácsadó, tehát ha kell noszogatlak, ha kell kérdésekkel kimozdítalak a komfortzónádból, ha kell ösztönözlek a fókuszált munkára. Viszont, ha elköteleződsz a változtatás iránt, akkor garantálom, hogy egész más nézőpontból tudsz közelíteni a célod felé. Gyorsítópályára tesszük a célmegvalósításodat.